keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Pull apart bread eli nyhtöpulla nougat-täytteellä

En itse asiassa tiedä miksi tätä varsinaisesti pitäisi kutsua. Leiväksi tämä on liian makeaa, joten pulla lienee parempi nimitys. Varsin hauska leivonnainen, joskin perinteinen pullataikina voisi olla herkullisempi vaihtoehto. Alkuperäisessä ohjeessa leipä täytetään kanelilla, minä käytin tanskalaista nougatia kun sitä kerran kaapista löytyi.

Taikina
2¾ cup vehnäjauhoja
¼ cup sokeria
2¼ tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl voita
1/3 cup maitoa
¼ cup vettä
Ripaus vaniljajauhetta
2 kananmunaa
Täytteeksi 1 paketti tanskalaista nougatia tai esimerkiksi voita, sokeria ja kanelia.

- Yhdistä jauhot, sokeri, hiiva ja suola kulhossa ja sekoita hyvin. Taikinan voi tehdä yleiskoneella taikinakoukkua käyttäen.
- Yhdistä maito ja voi pienessä kattilassa ja lämmitä sen verran, että voi sulaa. Jätä jäähtymään kunnes seos on reilusti käden lämpöistä.
- Lisää maitoseos, vesi, vanilja ja kananmunat kulhoon ja sekoita alhaisella nopeudella kunnes saat pehmeää taikinaa.
- Jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan.
- Siirrä taikina voideltuun kulhoon, peitä ja anna nousta noin tunnin ajan.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hieman. Muodosta palloksi, peitä ja anna seistä noin 5 minuuttia.
- Kaulitse suorakaiteeksi (noin 30x50 cm). Täytä nougaalla tai voilla, sokerilla ja kanelilla kuten kääretorttu. Katso täältä vaihekuvia.
- Leikkaa kuudeksi suikaleeksi (saman kokoisia), nosta suikaleet päällekäin ja leikkaa 6 osaan.
- Nosta palaset pystyasentoon voideltuun leipävuokaan, peitä ja anna nousta 20-30 minuuttia.
- Paista 180 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes nyhtöleipä on kypsä. Nauti hyvän kahvin ja erinomaisen seuran kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti