lauantai 21. toukokuuta 2011

Piknikmuffinssit

Valitettavasti muffinsseista ei ole kuvaa, mutta lupauksen mukaisesti laitan ohjeen tänne blogiin. Nämä muffinssit siis syötiin tänään Förillä seilatessa VarMan ja SiMan edustajien kanssa. Ehkäpä hyvä nimi näille olisi siis VarMat muffinssit tai Suolaiset SiMat...

Muffinssit

Taikina
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä tai maustamatonta tavallista jogurttia)
1 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä (tässä tapauksessa noin 0,5 dl tomaattien säilöntäöljyä ja loput rypsiöljyä)

Mausteet/täytteet
Noin 150 g emmentaljuustoa pieninä kuutioina
2 rkl pieneksi pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
Noin 2-3 tl kuivattuja yrttejä (basilikaa, persiljaa)

- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa
- Vatkaa (eli sekoita hyvin) jogurtti, kananmunat, maito ja öljy yhteen ja lisää jauhoihin.
- Sekoita tasaiseksi ja lisää haluamasi täytteet ja mausteet.
- Annoksesta tulee noin 15 isohkoa muffinssia.
- Lusikoi muffinssivuokiin.Itse suosin silikonivuokia, mutta varmasti muffinssipelti+paperivuoat ajavat asian ihan yhtä hyvin. Lisää vuokapoliittista pohdintaa täällä.
- Paista uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Kypsän muffinssin pinta on kaunnin värinen ja pohjakin hieman ruskistunut.

Lisävinkkejä
- Perustaikinaan voi lisätä vaikka mitä mausteita. Itse olen kokeillut ainakin tuoreita yrttejä, fetajuustoa ja salamia. Muita kokeilemisen arvoisia voisivat olla vaikka savukala, oliivit, vuohenjuusto ja pekoni. Taikinaa voisi varmasti myös muunnella korvaamalla osan jauhoista grahamjauhoilla, hiutaleilla tms. Myös porkkanaraaste voisi tuoda muffinsseihin pikantin lisän.
- Taikinaa ei saisi sekoitella liikaa. Ehkä liian paljon sekoitettuun taikinaan muodostuu liikaa sitkoa ja lopputulos on kovat muffinssit. Mene ja tiedä. Joka tapauksessa olen aina sekoittanut sen verran että saan ainekset hyvin sekaisin ja tasaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tuli hyviä taas! Käytin juustoraastetta oman maun mukaan noiden juustokuutioiden tilalla. Ja kyllä vaan maistuivat! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä että maistui! Näiden muffinssien paras puoli on muuneltavuus, eli täytteeksi ja sattumiksi voi laittaa oikeastaan mitä vain kaapista löytyy :)

    VastaaPoista