tiistai 24. marraskuuta 2015

Salmiakkilakritsikakku



Tai ehkä jopa salmiakkilakritsisuklaakakku, mutta se on jo hieman turhan pitkä nimi tälle herkulliselle kakulle. Salmiakkilakritsin maun sain kakkuun käyttämällä sekä lakritsijauhetta että turkinpippurirouhetta, mutta toki kakun voi tehdä myös pelkästä turkinpippurista jos lakritsijauhetta ei löydy. Kyseessä siis eri tuote kuin lakritsijuurijauhe, mutta toki sitäkin voi halutessaan kakun mausteena käyttää. Mutta alla siis helppo, nopea ja erittäin herkullinen salmiakkilakritsikakun ohje. Mitat amerikkalaisina kuppeina - 1 cup on 2,37 dl.

Salmiakkilakritsikakku
1,5 cup vehnäjauhoja
1cup sokeria
0,25 cup kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 rkl raakakaakaojauhetta
0,4 cup rypsiöljyä (tai muuta mautonta öljyä)
1 rkl etikkaa
0,5 cup kahvia
0,5 cup vettä
2 rkl turkinpippurirouhetta (+ n. 1 rkl kakun päälle)

- Voitele n. 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunat ja peitä pohja leivinpaperilla.
- Lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet (turkinpippuria lukuun ottamatta) isohkossa kulhossa hyvin keskenään.
- Lisää öljy, kahvi ja vesi sekä lopuksi etikka ja sekoita hyvin. Lisää turkinpippurirouhe ja sekoita vielä vähän.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kunnes kakku on kypsä, eli noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Ripottele kuuman kakun pinnalle turkinpippurirouhetta ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti