keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Munakoiso-kurpitsapata

Herkullinen ja helppo kasvisruoka, jonka pohjaa voisi hyvin käyttää muidenkin kasvisten kanssa. Esimerkiksi peruna, porkkana ja kukkakaali sopisivat varmasti hyvin tähän intialaishenkiseen pataan.

Munakoiso-kurpitsapata
1/2 myskikurpitsa
1 munakoiso
1 prk (340g) kikherneitä
1 dl punaisia linssejä
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl ruokaöljyä
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
0,5 tl kardemummaa
4 luumutomaattia
2 dl kasvislientä
2 rkl hunajaa
1 kanelitanko
1 tl suolaa
Persiljaa
1/2 sitruunan kuori ja mehu

- Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Pilko kurpitsa ja munakoiso n. 2x2 cm kuutioiksi. Valuta kikherneet ja huuhtele linssit kylmän veden alla.
- Kuori ja paloittele sipulit. Kuullota ne padassa öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää kurkuma, garam masala ja kardemumma ja paista vielä 1 minuutti.
- Lisää kurpitsa ja munakoiso pataan ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Kalttaa sillä aikaa tomaatit ja kuutioi ne. Lisää tomaatit pataan.
- Lisää kikherneet. linssit, kasvisliemi, hunaja, kanelitanko ja suola pataan. Anna hautua kannen alla noin 40 minuuttia.
- Lisää sitruunan mehu ja kuori pataan ja lisää reilusti persiljaa. Joko tuoretta, hienonnettua lehtipersiljaa tai sen puutteessa kuivattua.
- Tarjoile turkkilaisen jogurtin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti